Vrijwilliger gastvrouw/heer voor de IC – Elkerliek – Helmond

Elkerliek ziekenhuis logo

Wil jij ook iets kunnen betekenen voor coronapatiënten tijdens deze crisis? Kun jij per direct aan de slag? Dat is fijn, want op de afdeling Intensive Care (IC) kun jij het verschil maken bij het ontzorgen van onze verpleegkundigen zodat zij zich volledig kunnen focussen op de patient.

Vrijwilliger

gastvrouw/heer voor de IC 

0-24 uur per week

De IC afdeling

Rust, licht, ruimte en veiligheid; dit typeert onze moderne IC afdeling. We hebben twaalf ruime eenpersoonskamers, allen met veel daglicht.  De afdeling heeft op dit moment 10 bedden operationeel, allen met beademingsmogelijkheden.

Jouw rol in het IC team

Jij gaat het IC team van verpleegkundigen en medisch specialisten ondersteunen zodat zij zich volledig bezig kunnen houden met de patiënt.

Je kunt denken aan:

  • gastvrouw / gastheer: tijdens bezoekuren het openen van de afdelingsdeur;
  • de familie op hun gemak stellen en een welkom gevoel geven op de afdeling;
  • het registeren van de bezoekers en het uitreiken van de beschermingsmiddelen en het geven van de basis instructie;
  • het aanbieden van een glaasje water, koffie of thee.
  • opnemen van de afdelingstelefoon, noteren van de terugbel actie.

Goed beschermd

Je bent werkzaam in een niet-Corona besmette werkomgeving. De IC kamers zijn afgesloten en hier hoef jij uiteraard niet te komen.

[email protected]

In het Elkerliek is een patiënt een mens. Binnen de grootschaligheid van de ziekenhuisbrede patiëntenzorg streven we kleinschaligheid na. We maken bewust tijd voor de kleine dingen die een groot verschil maken, zoals een geruststellende blik. Dat maakt van het Elkerliek een ziekenhuis waar je als patiënt én als medewerker gewoon mens kunt zijn.

Dagen en Werktijden

Wij willen vrijwilligers inzetten op de volgende dagdelen:

-maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 15:30 – 20:00 uur:

-zaterdag en zondag: 08:00 – 15:00 uur en van 15:00 tot 20:00 uur.

Onze grootste behoefte ligt op dit moment bij de weekend diensten

Beschikbaarheid

We gaan een pool opzetten van een vast aantal vrijwillige zorgondersteuners die ingezet gaan worden; dus we vragen van jou directe beschikbaarheid op 1 of meerdere dagen per week. We verwachten deze vrijwilligerspool zeker t/m januari in te gaan zetten op de IC afdeling, om onze zorg professionals te ondersteunen en te ontzorgen.

Ook na deze klus, blijven we vrijwilligers nodig hebben in ons ziekenhuis, dus als het je goed bevalt nemen we je graag op in onze vaste vrijwilligers pool!

 

Helaas, deze vacature is niet meer beschikbaar…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?