Vacature Beleidsmedewerker PVV Rotterdam

PVV logo

Functieomschrijving
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste beleidsmedewerker!

Als onderdeel van onze fractie werk je in het hart van de Rotterdamse politiek.

Bezoek ons op sociale media om een goed beeld van de fractie te krijgen:

WAT GA JE DOEN?

Je ondersteunt in teamverband de fractie. Je verzamelt informatie, schrijft stukken en bereidt debatten voor. Daarnaast heb je een adviserende rol. Kortom, je hebt een échte inhoudelijke rol en je staat pal naast ons raadslid. Aan jou de taak om samen met de fractie de bezem door het stoffige karakter van de gemeente te halen!

Politiek inzicht en analytisch vermogen zijn daarbij van groot belang om je de, vaak abstracte stukken, eigen te maken.

Filmpje over de PVV:

WIE BEN JIJ?

Je staat achter en hebt affiniteit met de uitgangspunten van de PVV. Ook heb je een goede politieke antenne en je volgt de (lokale) politiek op de voet. Je bent een ‘nieuwsjunky’ die altijd het nieuws volgt, weet wat maatschappelijk speelt en wat van belang is voor onze Rotterdamse PVV fractie.

Daarbij is schakelen tussen de diverse dossiers voor jou geen enkel probleem. Je bent integer, discreet en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Jouw opleidingsniveau is HBO/WO. Kandidaten die momenteel bezig zijn met een WO masteropleiding politicologie, filosofie, geschiedenis, sociologie en/of Nederlands nodigen wij in het bijzonder uit om te solliciteren.

Jij bent, van vroeg tot laat, beschikbaar op donderdagen. Beschikbaarheid op woensdagen is een pré. Geen 9 tot 5 mentaliteit. Merendeels werk je in verband met de coronacrisis vanuit huis of elders buiten het stadhuis. We verwachten van je dat je zelf een rustige werkplek hebt en zelf de beschikking hebt over ICT middelen (internet, telefoon, tablet en laptop).

WAT BIEDEN WIJ?

– De PVV biedt een boeiende en afwisselende baan in het hart van de Rotterdamse politiek.
– Je werkt voornamelijk zelfstandig en in nauw contact met het fractieteam met veel ruimte voor eigen initiatieven en met korte lijntjes in een laagdrempelige setting.
– Het is een achtergrondfunctie. Je staat dus niet in de schijnwerpers. Van je wordt verwacht dat je niet politiek actief bent op sociale media.
– Combineren met een stage of afstudeeronderzoek is bespreekbaar.
– Contract voor zes maanden met mogelijkheid tot verdere verlenging voor bepaalde tijd.
– Inhuur op ZZP basis is ook bespreekbaar.
– Gemiddeld 20 uur per week en salaris in overleg.
– Startdatum in overleg en bij voorkeur in januari 2021.

Lees hier meer…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?