Trouwambtenaar – Gemeente Hoogeveen – Hoogeveen

Gemeente Hoogeveen logo

De gemeente Hoogeveen is op zoek naar een:
Trouwambtenaar
Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS)

Ben jij die warme, betrokken persoon die iets extra’s meegeeft aan onze huwelijken en het registreren van partnerschappen?

Een uitdagende job
Als Trouwambtenaar ben je speciaal belast met het sluiten van huwelijken en het registreren van partnerschappen. Je begeleidt de paren en weet op creatieve en persoonlijke wijze elke keer weer iets bijzonders te maken van hun speciale dag. Daarnaast voer je voorbereidende gesprekken met de paren. De huwelijksvoltrekkingen en geregistreerde partnerschappen kunnen op verschillende locaties in de gemeente plaats vinden.

De Trouwambtenaar wordt benoemd door het College van Burgemeester en Wethouders en wordt daarna beëdigd door de rechtbank.

Functie-eisen

Je hebt ervaring met spreken in het openbaar;
Je beschikt over een positieve instelling;
Je hebt de beschikking over goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
Je bent flexibel inzetbaar; huwelijksvoltrekkingen vinden ook op zaterdag plaats en voorbesprekingen vaak ’s avonds;
Je hebt inlevingsvermogen en je bent betrokken;
Je beschikt over een flinke dosis creativiteit;
Je bent representatief;
Je hebt geen bezwaar tegen het voltrekken van huwelijken of het registreren van partnerschappen tussen personen van hetzelfde geslacht;
Je bent accuraat.
De meeste huwelijken worden gesloten op de vrijdagmiddag. Waarbij de piekbelasting in de maanden mei, juni, augustus en september ligt. In 2021 starten we met eenvoudige huwelijksceremonies. Deze ceremonie is net iets meer dan de kosteloze ceremonie. Hiervoor ben je, in overleg, een aantal keren per maand beschikbaar op de dinsdag of donderdagochtend.

Salaris en periode

De Trouwambtenaar ontvangt per voltrokken huwelijk of geregistreerd partnerschap een bedrag van ongeveer €125,- bruto. Dit is vijf keer het uurloon behorende bij het hoogste bedrag van schaal 8, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Voor het voltrekken van een eenvoudig huwelijk of geregistreerd partnerschap is de vergoeding circa €50,-. De verwachting is dat je gemiddeld 15 tot 20 keer per jaar wordt ingezet voor de volledige ceremonie en 1 keer per maand voor de eenvoudige ceremonie.

Helaas, deze vacature is niet meer beschikbaar…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?