Parttime klantenservice medewerker – DHL – Arnhem

Logo DHL
Logo DHL

Wat ga je doen?
Als medewerker klantenservice ben jij het eerste aanspreekpunt van DHL, hierdoor zijn de vragen die je krijgt erg uiteenlopend. Dit kan gaan omtrent de bezorgtijd maar ook over het traceren van een pakket. Het gaat om een inbound functie, je wordt dus gebeld door de klant. Het is in deze functie belangrijk dat je meelevend en servicegericht te werk gaat. Jouw doel is dat de klant elke keer weer met een tevreden gevoel ophangt.

De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 19:00 uur en op de zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur. Je kan hier parttime aan de slag voor 24-32 uur. Je wordt ingewerkt bij DHL op kantoor, hierna mag je thuiswerken.

Waar ga je werken?
Via Olympia ga je werken bij DHL. Ze zijn dé marktleider in logistieke oplossingen. DHL is momenteel acties in maar liefst 220 landen en speelt daarmee een belangrijke rol in de logistieke sector. Alleen al in Nederland werken er meer dan 1500 collega’s door het hele land. Zij zorgen ervoor dat elk geleverd pakket een feestje wordt! Je gaat in een team werken, je hebt regelmatig contact met je teamleden.

Lees hier meer…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?