Mortuariummedewerker – Wilhelmina ziekenhuis – Assen

Wilhelmina ziekenhuis logo

Ben je een aantal uren in de week beschikbaar en ben je op zoek naar een betekenisvolle baan? Wellicht is deze baan als mortuariummedewerker voor het Wilhelmina Ziekenhuis Assen iets voor jou.

De functie
Als mortuariummedewerker heb je een zelfstandige functie. Je werkt op oproepbasis. Je rouleert in een maandelijks rooster voor de bereikbaarheid met in totaal 4 collega’s. Dit betekent dat je een aantal dagen in de week bereikbaarheidsdienst draait en je op die dagen opgeroepen kunt worden. In de praktijk werk je binnen je bereikbaarheidsdiensten ongeveer 13 uur per maand.

Als je wordt opgeroepen, dan is het mogelijk dat je naar het WZA moet komen om werkzaamheden te verrichten rondom de overledene uit het WZA. Daarbij moet je denken aan de volgende werkzaamheden:

• Het mortuarium in gereedheid brengen voor uitvoering van de werkzaamheden met betrekking tot weefseldonatie en onnatuurlijke dood;
• Assisteren bij de opvang en begeleiding van familie en naasten van de overleden patiënt;
• Overledenen toonbaar maken en opbaren voor de familie en derden;
• Op verzoek pacemakers en IC-defibrillators verwijderen;
• Het ontvangen en assisteren van de gemeentelijk lijkschouwer;
• Het ontvangen van politie en technische recherche;
• Foto’s, voet- en handafdrukken maken van overleden baby’s.

Het kan ook zijn dat je tijdens je bereikbaarheidsdienst telefonisch benaderd wordt voor overleg met de arts, afdeling of uitvaart over obductie, donatie, opvang van de familie en opbaring. Als je je collega’s vraagt waarom zij hebben gekozen voor deze functie, dan geven ze aan dat het enorm dankbaar werk is en ze het gevoel hebben op deze wijze nog iets kunnen doen voor de mensen.

De afdeling
Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen staat al meer dan 110 jaar voor veilige en vertrouwde zorg in de Drentse hoofdstad. Het is ons doel om de kwaliteit van leven te verbeteren van alle inwoners van Drenthe en in het bijzonder van de patiënten van ons ziekenhuis. Daarvoor leveren we de best mogelijke zorg op de juiste plek, en willen we voorkómen dat mensen ziek worden. Dat doen we in samenspraak met onze patiënten, de inwoners van Drenthe en betrokken zorgprofessionals binnen én buiten het WZA.
Wij vragen
Om voor deze bijzondere functie in aanmerking te kunnen komen, beschik je minimaal over kennis op MBO niveau. Je kunt zelfstandig werken, houdt goed overzicht en hebt een groot empathisch vermogen. Uiteraard is discretie vereist. Je kunt goed met mensen omgaan. Ook is het belangrijk dat je om kunt gaan met de emotionele belasting. Je staat open voor bijscholing.

Daarnaast vragen we een beschikbaarheid in de avonden en weekenden. Je werkt in een roulatieschema, waarbij je om toerbeurt bereikbaarheidsdiensten draait.

Helaas, deze vacature is niet meer beschikbaar…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?