Medewerker Telefoondienst en Informatiebalie – LUMC – Leiden

LUMC logo

Je functie
Je bent ons visitekaartje en helpt patiënten, bezoekers en medewerkers op weg. Ben je klantvriendelijk en behulpzaam? Dan ben jij de medewerker telefoondienst en informatiebalie waar wij naar op zoek zijn.

In het kort
Je bemant onze informatiebalie in de centrale hal of onze ontvangstbalie in ons onderzoeksgebouw
Je neemt de telefoon aan, geeft antwoord op vragen of verbindt de telefoon door
Kortom, je bent het eerste aanspreekpunt voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers
Voor deze functie zoeken wij twee nieuwe collega’s: een voor 24 uur per week en een voor 28-32 uur per week

Wat ga je doen?
Als medewerker telefoondienst en informatiebalie neem je de telefoon aan en verbind je deze zo nodig door naar medewerkers in de organisatie. Ook beman je de informatiebalie in de centrale hal of zit je achter onze ontvangstbalie in ons onderzoeksgebouw. Als medewerker telefoondienst en informatiebalie sta je patiënten, bezoekers en medewerkers te woord. Dit houdt in dat je vragen kunt krijgen over de openingstijden, bezoektijden, route, bereikbaarheid en dergelijke. Jij bent het eerste aanspreekpunt en helpt onze patiënten, bezoekers en medewerkers op weg.

Wat vragen wij?
De collega die wij zoeken heeft minimaal mbo-werk- en denkniveau. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Binnen deze functie is het belangrijk dat je klantvriendelijk bent en een prettige telefoonstem hebt. Je staat jouw ‘gasten’ op een nette en empathische manier te woord. Ook ben je stressbestendig en flexibel inzetbaar, aangezien je diensten draait tussen 07.30 en 22.00 uur. Vooralsnog is dit alleen van maandag tot en met vrijdag. Bij voldoende werkervaring word je ook in de weekenden ingeroosterd.

Meer informatie

In eerste instantie krijg je een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Mogelijk wordt dit dienstverband omgezet naar een vaste aanstelling. Bij een vaste aanstelling is het wel noodzakelijk dat je flexibel bent ten opzichte van verandering in werktijden en uitbreiding van je werkzaamheden. Zo hebben we ook een calamiteitendienst, waarbij onze medewerkers bij toerbeurt beschikbaar moeten zijn.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar twee nieuwe, parttime collega’s. Wij hebben plek voor een collega voor 24 uur per week en is er ook ruimte voor een collega voor 28 tot 32 uur per week. Indien je een voorkeur qua aantal uren hebt, geef dit dan duidelijk aan in je motivatiebrief.

Let op! Wegens het overweldigend aantal reacties sluit de vacature op zondag 20 december.

Je werkplek
Je komt te werken op de afdeling Service en Ontvangst (SenO) in het team Telefonie en Ontvangst. Op onze afdeling werken dertien collega’s, zowel parttime als fulltime, waarvan er over het algemeen dagelijks vijf aanwezig zijn tussen 07.30 en 21.00 uur. Daarnaast werken er in ons team ook een aantal oproepkrachten. De afdeling wordt geleid door een meewerkend unitcoördinator, die toeziet op de juiste gang van zaken.

Helaas, deze vacature is niet meer beschikbaar…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?