Medewerker Regionaal Informatiecentrum overheid – Start People – Ter Apel (€ 16,82 per uur)

Start People logo

Wij zijn op zoek naar meerdere kandidaten die zich in willen zetten bij onze opdrachtgever als medewerker Regionaal Informatiecentrum (RIC)

Je voornaamste taak bestaat uit het verrichten van onderzoek op basis van gerichte vragen en verzoeken vanuit het primaire proces.
Omdat de meeste vragen vanuit het AC-proces komen, vindt de beantwoording ervan binnen een korte termijn plaats. Een goede termijn- en kwaliteitsbewaking is daarom essentieel voor het uitvoeren van je werkzaamheden. De administratieve verwerking van de vragen en antwoorden in de diverse systemen hoort daar ook bij.
Verder ga je proactief te werk bij het verzamelen van informatie en adviseer je medewerkers van het primaire proces over het gebruik van bronnen en de toepassing van de gevonden informatie. Je signaleert knelpunten, trends en ontwikkelingen en rapporteert daarover, inclusief het aangeven van oplossingsrichtingen. Je volgt nieuwe ontwikkelingen en methoden op het gebied van informatievoorziening en onderzoek. Tenslotte onderhoud je de noodzakelijke functionele contacten en neem je actief deel aan de relevante overleggen en werkgroepen.

Onze opdrachtgever is uitvoerder van het vreemdelingenbeleid. Zij hebben meerdere kantoren door heel Nederland en een aantal locaties bij AZC’s.

De RIC’s zijn onderdeel van het team onderzoek en expertise Land en Taal. De RIC’s zijn het eerste aanspreekpunt voor (landinhoudelijke) vragen, ze leveren feitelijke informatie aan alle processen. Daarnaast hebben de RIC’s een functie als intermediair naar de collega landenspecialisten van het team onderzoek en expertise Land en Taal en andere teams van de directie dienstverlenen. Goede, efficiënte en snelle dienstverlening aan de primaire processen staat voorop.

De locatie waar jij komt te werken is in Ter Apel.

Je beschikt over een mbo+/hbo werk- en denkniveau en je hebt affiniteit of ervaring met geografie. Je hebt kennis van het primaire proces van de IND en bent geïnteresseerd in de actualiteit in binnen- en buitenland. Ook heb je kennis van en ervaring met integrale documentaire informatievoorziening. Daarnaast heeft de kandidaat die wij zoeken van nature een probleemoplossend en organiserend vermogen. Collega’s en klanten kunnen te allen tijde rekenen op jouw flexibele en service-verlenende instelling. Je weet van aanpakken en bent in hoge mate stressbestendig en initiatiefrijk. Verder kost het omgaan met geautomatiseerde systemen jou geen moeite en maakt het je niet uit of je zelfstandig of in teamverband werkt. Aan taalvaardigheid stellen wij tenslotte hoge eisen. Zowel mondeling als schriftelijk kan jij je in het Nederlands uitstekend uitdrukken. Beheersing van moderne talen, waaronder het Engels, is een vereiste.

Wij bieden een tijdelijk contract tot in ieder geval einde van 2021, in de loop van het contract kan het duidelijk worden of er kans is op verlenging.

De functie is zowel fulltime als parttime in te vullen. Het minimale aantal uren dat jij inzetbaar moet zijn is 32 uur. Het bruto uurloon is vastgesteld op € 16,82 euro. Het starten bij voorkeur zo snel mogelijk.

Lees hier meer…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?