Medewerker klantenservice – RIVM – Eindhoven

Voor het RIVM in Eindhoven zoeken we een medewerker informatiepunt. Het is een functie voor 36 uren per week. Het is voor zsm starten tot 31 december 2021.

Ben jij snel en voor een jaar beschikbaar en zou je het RIVM willen ondersteunen met alle vragen die binnen komen? Lees dan verder.
Je hebt ervaring met het werken op een callcenter of ruime ervaring in telefonische klantenservice. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en u weet om te gaan met afhandeling in elektronische systemen. Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar kunt ook in groepsverband functioneren.

– klantgericht
– flexibiliteit
– stressbestendig

Het RIVM krijgt veel vragen: telefonisch, schriftelijk, via e-mail en social media. Om de telefonische vragen te beantwoorden heeft het RIVM in 2018 een eigen klantcontactcentrum ingericht, het RIVM Infopunt.
Het Infopunt is de ingang van het RIVM voor iedereen die een vraag heeft. Op deze manier kunnen we de vragenstellers eenduidige, juiste en klantvriendelijke antwoorden geven binnen de daarvoor gestelde termijn. Bij een crisis of incident is het Infopunt uit te breiden om de extra vragen op te vangen. Als medewerker Informatiepunt beantwoord je telefonische vragen van burgers aan het RIVM. Momenteel krijgt het RIVM erg veel vragen over het coronavirus.

– Telefonisch beantwoorden, binnen de gestelde kaders, van burgervragen aan het RIVM door deze inhoudelijk te beantwoorden of door te verwijzen naar de juiste instellingen en/of afdelingen
– Registreren van de afhandeling van telefonische vragen
– Input leveren voor de kennisbank van het informatiepunt

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is het expertise-instituut van de Rijksoverheid op het gebied van volksgezondheid, voeding, milieu en veiligheid.
Binnen het RIVM coördineert en faciliteert de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s (DVP) de uitvoering van een aantal vaccinatie- en screeningsprogramma’s, zoals het Rijksvaccinatieprogramma (RVP), de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne (NPG), de zwangerenscreening (PSIE) en de hielprikscreening (NHS). Daarnaast handelt DVP alle telefonische burgervragen aan het RIVM af.

– Dynamische en klantgerichte organisatie

Ben jij ervaren binnen de klanten service en zou je het RIVM willen helpen?

Helaas deze vacature is niet meer beschikbaar…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?