Medewerker KCC (24-32 per uur) – gemeente Almere – Almere

Gemeente Almere logo

Over de functie
De gemeente Almere is op zoek naar nieuwe klantadviseurs voor hun klantencontactcentrum! Heb jij zelf ook ervaring met het klant contact centrum en lijkt het jou leuk om de gemeente Almere, de inwoners maar ook verschillende instanties te helpen? Lees dan snel verder!

In de functie als klantenadviseur ben jij de eerste aanspreekpunt voor de inwoners, bedrijven als instellingen. Je komt dan over als een soort visitekaartje van de gemeente Almere. Je zal dan op verschillende soorten manieren met hun in contact komen. Dit kan namelijk telefonische, e-mail, chats maar ook via social media.
Ga jij het gesprek met hen aan!

Als klantadviseur geef je advies over diverse thema’s waarin jou expertise zich bevindt. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van burgerzaken, Zorg of Werk- en inkomen. Je geeft binnen je eigen afdeling advies en beantwoord de vragen van mensen. Elke afdeling heeft een skill die jij gaat leren!
Er zijn in totaal 8 diverse skills die je gaat leren en toepassen in jouw werkzaamheden. Uitdaging en variatie is er genoeg!

Je hebt dus in deze functie als klantadviseur/klantenservice medewerker te maken met een uitdagende en een pittige baan.
Wanneer je bij ons nieuw begint zal je eerst een training krijgen voordat je start met het echte werk. Voor ons is hierbij een goede voorlichting en training belangrijk. Na je goede begeleiding kan je in de praktijk je werkervaring verder opdoen. Er is natuurlijk ook voldoende ruimte om vragen te kunnen stellen en je hebt regelmatig gesprekken over je voortgang.

Als je een goede inzet toont en wanneer alles ook goed gaat, dan kun je natuurlijk ook bij ons doorgroeien. Je kan bijvoorbeeld van junior klantadviseur een stap zetten naar medior en/of senior klantadviseur maar ook als coach binnen het klantcontactcentrum in de gemeente Almere. Lijkt het je leuk om dan nog verder te leren, dan krijg je zeker ook de mogelijkheid om binnen andere afdelingen van de gemeente nog door te groeien. Veel mensen zijn je daarin al voorgegaan!

Oftewel, heb je interesse in een leuke en uitdagende vaste baan bij de gemeente waarin je volop in contact staat met de stad en wil je mogelijk zelfs verder groeien binnen de gemeente? Solliciteer dan direct op deze functie!

Functie-eisen
Om de functie goed uit te kunnen voeren zijn een aantal functie-eisen opgenomen.
Het belangrijkste is dat je goede gespreksvaardigheden hebt: je luistert goed, je durft gesprekken samen te vatten en vraagt door. Daarnaast kan je ook op verschillende niveaus communiceren. Je bent dan met verschillende mensen in gesprek.

Naast goede gespreksvaardigheden kan je goed overweg met computers en systemen. De werkdruk kan soms behoorlijk oplopen in je vaste werk. Hierbij is het van belang dat je ieder telefoongesprek op een nette manier en betrokkenheid mee te woord gaat en afsluit.

Daarnaast stellen wij de volgende eisen voor deze functie:

– Minimaal MBO-4 (werk- en/of denkniveau) afgerond
– 24-32 uur beschikbaar over 5 werkdagen fulltime/parttime
– Aantoonbare ervaring met klantenservice

Over het bedrijf
Werken bij Gemeente Almere betekent bijdragen aan maatschappelijke opgaven. Samen met circa 2000 collega’s werken we dagelijks aan het waarmaken van de dromen en initiatieven van de inwoners van Almere. Almere is een jonge stad die volop groeit. We vinden het belangrijk dat medewerkers pionieren, vernieuwen, kansen pakken en dit bovenal samen met de stad doen.

Het fijne van Almere is dat het zowel groot als klein genoeg is. Groot, omdat het gaat om het werken voor een grote stad en de bijbehorende ‘stadse’ problematiek, klein genoeg om in je eentje echte impact te kunnen maken. Wat jij bij draagt, doet er echt toe! ook al is het een tijdelijk dienstverband.
Medewerkers ervaren veel vrijheid en ruimte om zelf te bepalen wanneer en hoe ze werken.

Wat we bieden
Bij een uitdagende baan hoort ook een passend aanbod! Zie onder het aanbod wat je krijgt:

– Je start in schaal 5.3 (va. €13,28 bruto per uur). Je salaris kan je wekelijks over vier-wekelijks gestort krijgen;
– Doorgroeimogelijkheden. Je kan binnen je functie doorgroeien naar de functie van medior, senior of een rol al coach. Verder kijken binnen de gemeente? Vanuit je rol als KCC-medewerker zijn – er diverse doorgroei mogelijkheden binnen de gehele gemeente!
– Een plek waar je enorm veel kan leren op het gebied van gespreksvaardigheden, klantservice en alle thema’s die binnen de gemeente spelen;
– 8,33% vakantiegeld bovenop je uurloon;
– Minimaal 24 uur per week gegarandeerd;
– 25 vakantiedagen op fulltime basis

Helaas, deze vacature is niet meer beschikbaar..

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?