Medewerker Crematorium (20-32 uur) – Dela – Groningen

Dela logo

Medewerker Crematorium (20-32 uur) Groningen

De bouw van DELA’s meest duurzame crematorium aan het Hoendiep in Groningen is in volle gang. Na de zomer zal deze multifunctionele uitvaartfaciliteit niet alleen dienst doen als crematorium, maar ook als uitvaartcentrum, als thuisbasis van ons vervoer en als regiokantoor. Als medewerker van dit crematorium ben je dan ook heel flexibel inzetbaar binnen alle facetten van onze dienstverlening.

Je bent werkzaam in het crematorium, het uitvaartcentrum, bij het vervoer (overbrenging & verzorging) en in de horeca. Op een gastgerichte manier voer jij je werk uit en zet je je in om de nabestaanden te ontzorgen.

Een typische dag van een Medewerker Crematorium:

Het is maandagochtend bijna 8.30 uur als je het crematorium binnenloopt. Na het begroeten van jouw collega’s, pak je een kop koffie en sluit je aan bij de dagstart. Vier crematies en twee diensten met horeca; het wordt een drukke dag. Samen bespreken jullie de taakverdeling en bijzonderheden van vandaag. Als de dagstart eindigt, heb je nog ongeveer een uur voordat de eerste dienst begint.

Als eerste bereid je het beeld en de muziek voor de diensten van vandaag voor. Je zorgt dat de aangeleverde PowerPointpresentatie klaarstaat op de computer en loopt de presentatie door op de schermen in de zaal. Ook check je of het geluid van de microfoon aanstaat en of de muziekstukken in de juiste volgorde staan.

Voordat de dienst begint, kijk je op je telefoon. Je hebt de mail met daarin de planning voor morgen al ontvangen. Morgen begint jouw werkdag om 16.00 uur. Na afloop van de dienst loop je door naar de keuken, omdat je collega’s via de portofoon om ondersteuning in de horeca vragen.

De koffietafel is nog maar net afgelopen als je door mag naar je volgende afspraak: een Memento-afspraak. Je ontvangt de nabestaanden en laat ze ons assortiment met herinneringsproducten zien. Nadat je hun wensen hebt achterhaald, merk je dat ze nog een beetje twijfelen over wat ze willen. Je geeft nog wat meer informatie en besluit in overleg om een vervolgafspraak te maken voor over twee weken. Zo hebben ze ruim de tijd om na te denken over wat ze willen.

Het is 13.30 uur als je naar de kantine loopt om te lunchen. Je hebt net je boterham op als je wordt gebeld dat de eerste gasten voor de dienst van 14.30 uur aan de deur staan. Je verwelkomt de gasten en verwijst ze naar de foyer. Als de dienst begint en alle gasten in de aula hebben plaatsgenomen, loop je naar de rouwkamer. Je checkt of de bloemstukken er mooi bij staan, steekt de kaarsjes aan en strijkt nog even de kraag van de overledene glad. Vervolgens begeleid je de familie zodat zij afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

Na het rouwbezoek loop je naar de ovenruimte. Hier ben jij verantwoordelijk voor het crematieproces. De familie besluit mee te gaan voor de invoer en is erg emotioneel. Je slikt de brok in je keel met moeite weg.

Onderweg naar de verzorgingsruimte kom je de collega tegen waarmee je een verzorging gaat uitvoeren. Je deelt jouw gevoelens van zojuist en voelt je direct opgelucht. Rond 18.00 uur stappen jullie beiden met een voldaan gevoel de verzorgingsruimte uit. De overledene is prachtig opgebaard en klaar voor het rouwbezoek. Je doet een korte overdracht met jouw collega die het rouwbezoek vanavond begeleidt en dan zit jouw werkdag erop. Morgen zien ze jou om 16.00 uur weer.

Nabestaanden nemen het liefst afscheid van hun dierbare op een plaats waar zij zich prettig voelen. Zij kunnen ervoor kiezen hun dierbare thuis of bijvoorbeeld in het uitvaartcentrum op te baren. In het uitvaartcentrum vul je de materialen van de rouwauto aan. Je maakt een praatje met je collega’s van het uitvaartcentrum en je hoort dat zij het druk hebben.

Lees hier meer…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?