Balieverkoper Installatiematerialen – Rensa Verwarming & Ventilatie – Doetinchem

Wat ga je doen?
De functie van Balieverkoper is te vergelijken met een ondernemer in loondienst. Voor klanten ben jij, samen met jouw collega, de contactpersoon en daarmee het gezicht van de balie in Doetinchem. Jouw klanten zijn medewerkers van installatiebedrijven die materialen afhalen op het gebied van verwarming, ventilatie en sanitair. Jij bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van jouw balie. Te denken valt daarbij o.a. aan:
– Het te woord staan en bedienen van klanten en daar waar nodig van advies voorzien;
– Het correct afhandelen van de bestellingen;
– Het beheren van de magazijnvoorraad;
– Zorgen voor een optimaal en representatieve (verkoop) servicebalie;
– Het informeren van jouw klanten over het productenpakket;
– Het opbouwen en/of versterken van klantrelaties (zowel telefonisch als aan de balie).
– Samen met je collega ben je mede verantwoordelijk voor de commerciële resultaten van de balie. Daarnaast signaleer je ontwikkelingen bij klanten en communiceer je deze naar je collega van de buitendienst en of de vestigingsdirecteur. In de weekenden van september tot en met april, ben je volgens een vooraf opgesteld rooster oproepbaar voor weekenddiensten.

Kortom; het is een commerciële brede, veelomvattende fulltime functie, 42,5 uur per week, met veel klantcontact, zelfstandigheid en uitdaging.

Hoe ziet het team er uit?
Rensa Doetinchem bestaat uit een verkoopkantoor in Doetinchem met afhaalbalies in Doetinchem, Arnhem en Nijmegen. Het ervaren team bestaat uit 26 personen (Vestigingsdirecteur, Baliemedewerkers, Commercieel Medewerkers Binnendienst, Vertegenwoordigers en Assistenten). Het team is energiek, innovatief en heeft een open manier van communiceren waarbij de passie voor het vak en respect voor elkaar hoog op de agenda staan.

We zijn een familiebedrijf met korte lijnen, technische kennis en flexibele collega’s, waar service hoog in het vaandel staat. Wij vinden het leuk en belangrijk om “het” te regelen voor onze klanten, waarbij we juist ‘out of the box’ denken.

Wat maakt jou een goede kandidaat om ons team te versterken?
Je bent een pro actieve en energieke collega met een gezonde dosis humor. Je vindt het leuk en uitdagend om klantrelaties op te bouwen en je hebt het lef en het gezond verstand om zelf een beslissing te nemen.

Wat verwachten wij van jou?
– MBO+ werk- en denkniveau;
– Kennis van de installatietechniek en/of ervaring in de installatiebranche;
– Ervaring in magazijnbeheer en het werken met administratieve systemen;
– Woonachtig binnen 30 minuten reistijd van Nijmegen;
– Goede communicatieve / contactuele vaardigheden;
– Goede organisatorische kwaliteiten;
– Trefwoorden: enthousiast, flexibel, energiek, doortastend, commercieel en resultaatgericht.

Helaas, deze vacature is niet meer beschikbaar…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?