Assistent medewerker Intake & Service – Politie – Apeldoorn/Nijmegen

Logo politie
Logo politie

Over de functie
Bij het Regionaal Service Centrum (bekend van 0900-8844) staat de telefoon nooit stil. Of het nu gaat om een melding, een aangifte of het beantwoorden van vragen. Het ene moment ben je in gesprek met een ongeduldige tipgever. Op een ander moment met een angstig slachtoffer dat aangifte wil doen, of een verward persoon met een vaag verhaal.
Met tact, kalmte en de juiste gesprekstechnieken weet jij de benodigde informatie boven water te halen om mensen direct verder te helpen. En voordat een collega op straat met de melding aan de slag gaat, heb jij al ingeschat wie er op af moet gaan en met welke informatie. Een onmisbare schakel dus.

De functie van Assistent medewerker Intake & Service bestaat uit het beantwoorden van de telefonie. Gesprekken komen binnen op een headset en al zittende achter een computer tracht je zoveel mogelijk gesprekken zelfstandig af te handelen met behulp van de beschikbare systemen. Wanneer het niet mogelijk is om gesprekken zelfstandig af te handelen breng je de vraag van de burger verder de organisatie in zodat er een antwoord of actie wordt ondernomen door een andere afdeling. Daarnaast behandel je digitaal binnengekomen meldingen en vragen.

Bij het Regionaal Service Centrum zijn de medewerkers getraind om snel en vriendelijk de juiste informatie in te winnen. Het is belangrijk dat je goed luistert en snel bepaalt wie er aan de lijn is, wat het probleem is en wat de vervolgstappen zijn. Een burenruzie die uit de hand dreigt te lopen vraagt om een andere behandeling dan hulp na een aanrijding of diefstal. De meeste meldingen handelen zij zelf af. Tenzij er toch spoed blijkt te zijn. Want burgers bellen regelmatig 0900 8844 als ze eigenlijk 112 nodig hebben. Dan zetten de RSC-medewerkers het gesprek door naar de meldkamer en nemen zij het daar over.

De werkzaamheden worden zeven dagen in de week (24/7) verricht en ook op feestdagen. Dit vindt plaats in een onregelmatig dienstverband. Een dienstverband van 24 uur bestaat veelal uit 5,5 uurs diensten. Bij een groter dienstverband heb je voornamelijk een 8-urige werkdag.

Functie-eisen
Het RSC is de digitale voordeur van de politie. De politie is een organisatie met veel kennis van en werkzaamheden op heel veel verschillende vakgebieden. Dit betekent dat er een grote diversiteit aan meldingen binnen komen en dit maakt het werk erg complex. Dat is aan de ene kant een uitdaging; aan de andere kant vraagt het heel veel van onze medewerkers. Daarom zoeken wij mensen die in alle omstandigheden het hoofd koel houden, oog en oor hebben voor hun collega’s, maar vooral in staat zijn onze bellers (burgers) goed te helpen. De burger staat bij op nummer 1.

Eisen:

Minimaal een mbo 3 diploma, de voorkeur heeft een mbo 4 of hbo diploma;
Sollicitanten zijn bereid zich minimaal voor 7 maanden aan de politieorganisatie te verbinden;
In een hectische omgeving blijf jij alert, houd je je hoofd koel en schakel je snel.
Wij zoeken een flexibele teamspeler met een klantvriendelijke houding die gemakkelijk contact legt met mensen van allerlei culturen. Je beschikt over een helikopterview en bent in staat om breder te kijken naar politionele zaken. Je hebt dienstverlening hoog in het vaandel staan, kunt goed luisteren, weet de-escalerend op te treden en herkent de wensen en behoeften van klanten en collega’s. Daarbij sta je stevig in je schoenen en deins je niet terug voor emotionele reacties en weerstand. Ook ben je alert en stressbestendig.

Verder is van belang:

– Ervaring in een callcenter of dergelijke organisatie is een pré;
– Je kunt omgaan met verantwoordelijkheid en weet van aanpakken;
– Je kunt onder druk beslissingen nemen;
– Oog hebben voor het teambelang;
– Flexibel;
– Positief ingesteld;
– Vrolijk;
– Multitasken;
– Gezien de complexiteit van de functie is een hogere opleiding een pré.

Over het bedrijf
Het Regionaal Service Centrum (RSC) Oost Nederland is onderdeel van de Dienst Regionale Operationele Samenwerking (DROS). Het RSC is de voordeur van de politie door de beantwoording van de 0900-8844 telefonie, geen spoed, wel politie. Bij het RSC in Oost Nederland komen jaarlijks bijna een miljoen telefoongesprekken binnen. Daarnaast worden er ook andere werkzaamheden verricht zoals het verwerken van mails die aan de politie worden gestuurd en internetaangiftes. De kern van de functie is het beantwoorden van de telefonie.

Het RSC Oost-Nederland bestaat uit drie locaties: Apeldoorn, Enschede en Nijmegen. De drie locaties verrichten gezamenlijk de werkzaamheden voor een deel van Nederland. Momenteel worden er enkel voor Nijmegen en Apeldoorn nieuwe medewerkers gezocht.

Sinds enige tijd bestaat er een virtuele samenwerking tussen de eenheden door het hele land. In principe krijg je alleen telefonie uit je eigen eenheid Oost-Nederland. Deze eenheid bestaat uit de provincies Gelderland en Overijssel. In geval van grote drukte nemen de eenheden gesprekken van elkaar over. Dit betekent dus dat je in zo’n geval telefonie uit een groot deel van Nederland te verwerken krijgt.

Het RSC is voortdurend in ontwikkeling. In de toekomst kan eventueel telefonische aangifte en webcare tot je taak gaan behoren.

Wat we bieden
Wij bieden jou een uitdagende functie binnen een toonaangevende opdrachtgever binnen de politie in Nijmegen of Apeldoorn. De functie is voor 24 uur (parttime) tot 36 uur (fulltime) per week, ook 28 uur of 32 uur is mogelijk. In eerste instantie in de functie voor bepaalde tijd maar er is redelijke kans op verlenging. Je krijgt eerst een contract voor 6 maanden op basis van een detachering via Start People. Het bruto salaris per uur ligt tussen de 12,67 euro en 14,21 bruto, dit is exclusief toeslagen voor avonden/nachten en weekenden. Wanneer je reist met de auto of ov staat hier een reiskostenvergoeding tegenover. Woon je niet in Apeldoorn of Nijmegen? Dan is eigen vervoer wenselijk, dit gezien de avond- en nachtdiensten.

De startdatum van de opleiding is april 2021.

Lees hier meer…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?