Administratief medewerker – Randstad – APELDOORN

Randstad logo

Ben jij op zoek naar een kantoorbaan in Apeldoorn en beheers jij de Duitse taal? Haal jij echt energie uit het verwerken van de administratie, maak jij computersystemen je snel eigen en heb jij een commerciële blik? Dan is dit de perfecte baan voor jou!

In het team van 6 commerciële binnendienst medewerkers, bied jij de perfecte ondersteuning. Hierbij ligt de focus op administratieve werkzaamheden. Daarnaast neem jij de 1e lijn telefoontjes van klanten aan. Je inventariseert de wens van de klant en herkent commerciële haakjes. Daarna draag je deze over aan de commercieel medewerkers binnendienst. Vervolgens krijg jij de order terug voor de administratieve opvolging.
Het bedrijf is door diverse overnames volop in ontwikkeling. Eén van deze ontwikkelingen is de invoering van het nieuwe ERP-systeem, welke vanaf 1 januari is geïmplementeerd.
Om goed te kunnen functioneren, is het van belang dat je bekend bent met het werken met computers. Systemen weet jij je snel eigen te maken en nieuwe dingen leren vind je leuk.

Lees hier meer…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?