Administratief Medewerker Personeelszaken – Royal Topzorg – Amersfoort

Royal Topzorg

Voor onze afdeling Personeelszaken zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Medewerker Personeelszaken die 32-40 uur per week beschikbaar is.

Royal Topzorg biedt huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding bij cliënten thuis. Vanuit onze hoofdvestiging in Amersfoort wordt de dienstverlening afgestemd op de specifieke zorgbehoeften en wensen van haar clië
nten. Door onze werkwijze nemen we een unieke positie in het zorglandschap in : Royal Topzorg zorgt voor een goede match tussen zorgvrager en hulpverlener.

Voor onze afdeling Personeelszaken zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Medewerker Personeelszaken die 32-40 uur per week beschikbaar is.

De functie

Als administratieve duizendpoot ben je verantwoordelijk voor de administratie, waaronder de in-, door- en uitstroom van medewerkers en ben je het aanspreekpunt voor medewerkers bij vragen hierover.

Doordat wij een groeiend bedrijf zijn, zijn deze processen volop in beweging. Je ervaart dit als een uitdaging en vindt het leuk om mee te denken in de ontwikkeling en verbetering van deze processen.

Wij vinden het belangrijk dat je je verantwoordelijk voelt voor alle aan jou toevertrouwde taken.

Je bent energiek en gedreven. Je kunt snel schakelen tussen de diverse werkzaamheden. Naast een professionele houding heb je gevoel voor humor en een positieve inbreng in sfeer en samenwerking.

– Het voeren en bewaken van een goed Personeelsadministratie proces;
– Algehele bewaking van in-, door- en uitstroomproces (werving en selectie, functioneren, ontslag, etc.);
– Nauw contact onderhouden met de medewerkers, casemanager en arbodienst. Overige resultaatgebieden zijn alle voorkomende werkzaamheden die betrekking hebben tot in- door- en uitstroomprocessen;
– Verzuimbeleid uitvoeren (ziek- en herstelmeldingen, WVP, contact Arbodienst, UWV, Casemanagement);
– Voortgang en functioneren van de medewerker bewaken;
– Contact onderhouden met salarisadministratie (extern bureau) en hierop signaleren en anticiperen;
– Voeren van correspondentie richting medewerkers;
– Bijhouden wet- en regelgeving / jurisprudentie.

Lees hier meer…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?