Administratief medewerker – Openbaar Ministerie – Maastricht

Openbaar ministerie logo

Functie omschrijving

In Maastricht laat jij bij het Openbaar Ministerie als administratief medewerker zien dat je zowel administratief als communicatief de nodige vaardigheden hebt.

Die zet je op een enthousiaste manier in om te zorgen dat processen rondom strafzaken soepel verlopen. Op die manier draag jij jouw steentje bij aan een veilige samenleving.

Als administratief medewerker lever je een concrete inhoudelijke bijdrage aan het administratieve proces. Hoe je dat doet?

Door bijvoorbeeld zelfstandig administratieve taken uit te voeren. Dat doe je binnen een van de teams Intake, Zittingsvoorbereiding, Slachtofferinformatie, Veilig Thuis of Executie.

Het betekent dat je verantwoordelijk bent voor een onderdeel binnen het administratieve proces. Daaronder valt het uitvoeren van registraties met betrekking tot inkomende zaken en het voorbereiden en afhandelen van zittingen.

Je houdt je ook bezig met het samenstellen en completeren van (digitale) strafdossiers, het bewaken van termijnen of het vrijgeven van vonnissen voor de executie van strafzaken.

Functie-eisen

– Je hebt minimaal een mbo 4-diploma, bij voorkeur in een administratief-juridische richting.
– Je hebt bij voorkeur kennis van de regelgeving op het werkterrein en bij voorkeur ervaring met geautomatiseerde systemen.
– Je kunt onder flinke druk werken en hebt oog voor detail.
– Je bent gericht op samenwerking, je communiceert gemakkelijk en klantgerichtheid en flexibiliteit zijn voor jou een vanzelfsprekendheid.
– Je hebt een flink portie verantwoordelijkheidsgevoel.
– Je bent alert en kunt volgens procedures, instructies en voorschriften de voortgang van je eigen werk bewaken.

Lees hier meer…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?