Administratief baliemedewerker – 15 tot 30 uur Chiropractie Rodermans – Almere

Chiropractie Rodermans logo

Chiropractie Rodermans behandelt patiënten met uiteenlopende klachten aan het bewegingsapparaat. Het optimaliseren van de gezondheid waarbij het zenuwstelsel centraal staat is onze zorg. Het doel van Chiropractie Rodermans, is om de patiënt zo snel en goed mogelijk van de klachten af te helpen. Door de patiënt uitgebreid te informeren voorafgaand aan en te begeleiden tijdens het behandeltraject, kunnen we gericht te werk gaan en een legio aan klachten effectief behandelen en verhelpen. Chiropractie Rodermans is gespecialiseerd in de functionele neurologie waar ruim neurologische problematiek dagelijks behandeld wordt.

Chiropractic Assistent

(15 -30 uur p/w) – locatie Almere
Chiropractie Rodermans zoekt een enthousiaste representatieve collega die nauwkeurig, flexibel met positieve inzet onze chiropractoren in de praktijk wil ondersteunen bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden.

Dit varieert van baliewerktot het eventueel uitvoeren van testen bij patiënten en het representatief houden van de praktijk.

Als Chiropractic Assistent ben je het visitekaartje van de praktijk en zien we graag een betrokken en sociaal vaardige collega die gastvrij en met flair de patiënten informeert en begeleidt tijdens het bezoek aan de chiropractor.

Agendabeheer, het beantwoorden van vragen telefonisch en aan de balie, het maken van verslagen, het afhandelen van de mailbox(en) en sociaal media is je niet vreemd. Ben jij deze aanpakker, en geeft contact met mensen je energie? Heb je een vrolijk en optimistisch karakter, ben je niet bang de handen uit de mouwen te steken en herken je jezelf hierin? Dan nodigen we je graag uit een sollicitatiebrief te sturen met foto naar ons emailadres of per post t.a.v. mw. R. Rodermans.

Contractduur 12 maanden

Parttime uren: 15-30 per week

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd

Werkschema:

Avondwerk
Dagdienst
Weekend
Locatie:

Almere (Vereist)
Taal:

Engels (Aanbevolen)
Administratieve taken:

Beheer van schema’s, agenda’s en afspraken van anderen
Direct werken met klanten
Eén-op-één administratieve ondersteuning of persoonlijke assistentie
Financiële taken:

Omgaan met geld
Klanten factureren
Andere taken:

Sociale media en / of website-inhoud maken of beheren
Gevoelige informatie vertrouwelijk behandelen

Thuiswerken: Nee

Helaas, deze vacature is niet meer beschikbaar…

Deel deze vacature:

Wat vind jij er van?